Ekomjölkens vara eller icke-vara

augusti 4, 2008 on 12:12 e m | In Sett och hört i media | No Comments

Kan ju inte ha en fet spindel som ploppar upp i fejset på alla som tittar hit, då kanske de inte vågar tillbaka. Så det är bäst att skriva nåt mer.

Hur var det nu jag fick lära mig på nationalekonomin? Hm, jag kliar mig i huvudet och försöker minnas, det var ju ändå ganska länge sen… Större efterfrågan ger billigare, eller var det dyrare? -Jo dyrare måste det ju vara förstås. Och vad händer med utbudet, visst ökar det, eller? Well, jag läser i min mest pålitliga källa, Aftonbladet.se, att nej, visst, det var ju tvärt om. Efterfrågan ökar då dras utbudet in. Så var det ju förstås. I alla fall när det handlar om kombinationen Arla och Kravmärkt.

Det har visat sig att efterfrågan på Ekoprodukterna har ökat drastiskt att bönderna inte kan leverera tillräckligt, så då drar Arla in den kravmärkta standardmjölken för att mjölken ska räcka till deras andra produkter. Samtidigt höjer de priset med 6% på de kravmärkta varorna. För att ”visa mjölkbönderna att det finns en långsiktig god lönsamhet” Hm, skulle vilja veta hur mycket mer bonden får av den höjningen, hoppas det är allt, annars blir det ett konstigt argument. Men det är klart, vill man att varorna inte ska ta slut så kan man ju höja priset så de kunder som är minst priselastiska inte kan köpa ekologiskt.

Jaja, man kan ju bli upprörd för mindre. Men det är säkert befogat av Arla.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

You must be logged in to post a comment.

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
25 queries. 0,135 seconds.
Powered by WordPress with jd-sdesert-3c theme design by John Doe.