Svettigt värre (dagens gnäll)

juli 30, 2008 on 10:56 e m | In Dagens gnäll, Sett och hört i media | 2 Comments

Läste just en artikel på aftonbladet.se om varma jobb. De nämner att det är varmt att vara bussförare, men när man ser i lilla ”pollen” om vilka yrken som man tror är varmast ligger bussförare bland de som har minst röster. De övriga yrken man kunde rösta på var asfaltläggare, plåtslagare, jobb i storkök/grill, sotare, brandman, fönsterputsare och svetsare.

Jag ser en stor skillnad på dessa yrken och Bussförare, undantaget brandman. För vad händer när en av de andra (undantaget brandman) blir varma? Och vad händer när en bussförare blir för varm? Enligt arbetsmiljöverket ska en bussförare alltid se till att man kör säkert, dvs om man känner sig för varm så har man rätt att ställa bussen. MEN, av erfarenhet kan jag säga att det är ett tufft beslut att ställa en fullpackad buss. Att ha mod att säga ”sorry, men ni får gå av vid nästa hållplats för det är 44 grader i bussen och jag känner mig inte säker på att jag kan köra er på ett säkert sätt” kräver sin kviman. Känns som risken för lynchning är överhängande. Det är alltså ett beslut man själv måste fatta och man har inget att luta sig mot, annat än sina egna känslor. Det här var iofs 01-03, det kanske är bättre nu?!

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Hörru, det heter ju kvinna eller man, ju.

    Kommentar by Brorsan — augusti 14, 2008 #

  2. Jag som tyckte att jag gjort en sån snygg kombination. Lite stilpoäng kan jag väl få, snälla?! :-)

    Kommentar by Karin — augusti 14, 2008 #

Lämna en kommentar

You must be logged in to post a comment.

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
25 queries. 0,131 seconds.
Powered by WordPress with jd-sdesert-3c theme design by John Doe.