Skön dag vid sjön

juli 31, 2008 on 11:27 e m | In Vardagar | No Comments

Efter gårdagens besök på Grönan bestämde vi oss för att ta det lite lugnt idag. Vi packade lite äggmackor, handdukar och badkläder och drog till Långsjön.

Titta, tom jag badar, jag lovar, det är jag bakom Lova.

Det är jobbigt att bada. Efter en dag på stranden blir man så här trött

Det var så varmt och skönt vid vattnet, att vi bestämde oss för att grilla till kvällsmat.
Sagt och gjort, vi köpte en engångsgrill, eftersom vi inte har någon vanlig grill och vi har ingenstans att ha den när vi inte grillar. Det var första gången jag, eller någon annan i hushållet, har använt en engångsgrill.

Eller det kanske inte var så bra idé trots allt?

Men jodå, det blev grillat tillslut, men vi vågade inte sitta ute och äta.

Svettigt värre (dagens gnäll)

juli 30, 2008 on 10:56 e m | In Dagens gnäll, Sett och hört i media | 2 Comments

Läste just en artikel på aftonbladet.se om varma jobb. De nämner att det är varmt att vara bussförare, men när man ser i lilla ”pollen” om vilka yrken som man tror är varmast ligger bussförare bland de som har minst röster. De övriga yrken man kunde rösta på var asfaltläggare, plåtslagare, jobb i storkök/grill, sotare, brandman, fönsterputsare och svetsare.

Jag ser en stor skillnad på dessa yrken och Bussförare, undantaget brandman. För vad händer när en av de andra (undantaget brandman) blir varma? Och vad händer när en bussförare blir för varm? Enligt arbetsmiljöverket ska en bussförare alltid se till att man kör säkert, dvs om man känner sig för varm så har man rätt att ställa bussen. MEN, av erfarenhet kan jag säga att det är ett tufft beslut att ställa en fullpackad buss. Att ha mod att säga ”sorry, men ni får gå av vid nästa hållplats för det är 44 grader i bussen och jag känner mig inte säker på att jag kan köra er på ett säkert sätt” kräver sin kviman. Känns som risken för lynchning är överhängande. Det är alltså ett beslut man själv måste fatta och man har inget att luta sig mot, annat än sina egna känslor. Det här var iofs 01-03, det kanske är bättre nu?!

Gröna Lund

juli 30, 2008 on 10:53 e m | In Vardagar | No Comments

Idag var vi hela bunten (Jag, Kristian, Lova, Majken, Farmor Görel, Kusin Wilma och Natalie) på Gröna Lund. Jag lyckades glömma min mobil hemma, så det blev faktiskt inte så mycket kort. Men jag lurade i alla fall upp Natalie i Fritt fall Tilt. Hehe, det var kul.

Lova och Wilma körde hårt i karusellerna, men det blev varken vilda musen eller kvasten den här gången. Lova fick nåt skrämt i blicken när vi föreslog att de skulle åka dem.

Tom Farmor gjorde sin insatts och åkte flygande mattan med Natalie. Men jag lyckades inte lura upp varken henne eller Kristian i Fritt fall. Löjligt -stört löjligt…

Utmattade kusiner

juli 29, 2008 on 10:49 e m | In Vardagar | No Comments

Kusin Wilma kom hit idag. Lova och Wilma körde slut på sig. Så här trött är man efter en hel eftermiddag och kväll med kusinen

Men mamma, då

juli 29, 2008 on 10:47 e m | In Majken skriver, Vardagar | No Comments

Jag lånar mammas blogg lite, för nu är jag MYCKET fundersam kring hennes handlande. Det är nåt skumt. Ni kanske kan hjälpa mig. För nån vecka sen sa mamma och pappa att min säng började bli för liten, så jag får en ny säng. I ärlighetens namn vet jag inte om jag tyckte det lät så lockande, för jag tyckte faktiskt om min vagga. Men, sagt och gjort nu har jag fått en ny säng. Men alltså hallå, jag fick den ju för att den gamla började bli för liten, men kolla här, nån stans måste det slagit slint i mamma och pappas huvud

Fast mamma sa att jag skulle titta på den här bilden istället, men jag fattar faktiskt inte varför.

Hur som helst det blir kanske bättre med tiden eller?
Kram Majken

Trött Majken

juli 27, 2008 on 12:10 f m | In Filmklipp, Majken skriver, Vardagar, Vår lägenhet | No Comments

Efter att ha traskat runt i köpcenter hela dagen, blir man ganska trött. Jag fick inte ens sova i min vagn utan sitta på mammas mage i Sutemin. Det var varmt och sova gick inte så jättebra. Så när jag skulle äta min kvällsgröt var jag så här trött:

Men vi har köpt 2 stolar till balkongen i alla fall…

Vår balkong

juli 25, 2008 on 11:48 e m | In Vardagar, Vår lägenhet | No Comments

När vi var och tittade på lägenheten första gången föll jag för, förutom köket dårå och ett eget rum till Lova, balkongen. Den var stor (då, inte nu…), och hade trägolv. Tyvärr var den inte så fräsch och trevlig som jag fantiserade om innan jag visste att vi skulle få lägenheten.

Men nu har vi gjort slag i saken och börjat fixa lite. Kolla vilken snygg green vi har skaffat, morfar blir säkert sotis nu. För att inte tala om vad lättskött den är, behöver inte klippas, nu är det bara hålet som fattas. Och tilläggas ska väl att det blir inte så långa puttar man kan träna på.

Hm, jo hålet fattas, men det är klart, det skulle ju va trevligt med lite möbler också, kanske, eller?!

Ikväll satt jag ute och mös med kaffe, glass och en bok efter att barnen somnat och innan Kristian kom hem. Mysigt va?! Men som sagt, lite möbler skulle inte skada.

Längtan är stor…

juli 24, 2008 on 10:27 e m | In Bortgjord igen, Vardagar | No Comments

…men semestern är över.

Det är varmt idag!

Den årstid som följer efter våren och som kännetecknas av ljus och värme samt frodig växtlighet

juli 23, 2008 on 9:45 e m | In Sett och hört i media | No Comments

(Törs inte skriva nåt annat i rubriken…)

Var tvungen att kolla vad det var för datum idag. Det skulle ju kunna vara 1 april. Efter att satt morgonkaffet i halsen kom jag på att det måste vara ett aprilskämt, men på min klocka stod det 23 och värmen tyder på att det inte är april.
Men alltså, är det här vettigt? Det handlar alltså om att SR (sveriges radio) har varumärkesskyddat ordet ”Sommar”.

I min värld låter det helt befängt, jag menar det finns massor med andra ord som blivit av med skyddet för att det blivit för vanligt i folkmun. Kommer just nu inte på något, förstås, men jag läste om det på marknadsföringskursen jag gick för en del år sen.

Så, man undrar ju hur långt SR kommer att driva detta nästa sommar, när alla särskrivare (kanske med radbrytningen som ursäkt) marknadsför sina nya prylar med tex sommar hits, sommar rea eller sommar kryss, you name it.

Det kanske inte är en så stor grej, men för mig låter det minst sagt knas.

Vem är du?

juli 22, 2008 on 8:51 e m | In Vardagar | No Comments

Så här glad blir jag när jag ser:


…storasyster.
Mamma har roat sig igen :-)
Ibland, till lillasysters stora glädje, tröttnar jag på att göra Pippikinder och Pippifräknar. Och faktiskt, storasyster tycker också om att bli målad till annat än Pippi, i alla fall ibland.
Fast jag måste skaffa mig bättre penslar.

Nästa sida »

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
20 queries. 0,272 seconds.
Powered by WordPress with jd-sdesert-3c theme design by John Doe.