10 öre hit eller dit?

augusti 9, 2008 on 9:06 e m | In Bortgjord igen | No Comments

Jahopp, då har man gjort bort sig igen. Men nu var det faktiskt inte bara mitt fel.

Vi hade varit inne i stan och hälsat på goda vänner. På väg hem skulle vi tanka, vi har vår favoritmack, som brukar vara tämligen billig längs E18 vid Täby. Det är Shell och Preem som ligger precis bredvid varandra (samma sida om vägen) och därför pressar priserna lite grann.

Som du ser ligger macken på ”fel” sida av vägen, men vi bestämde oss för Shell eftersom de var 10 öre billigare. När vi väl tankat färdigt inser vi att just från shell kan man inte köra norrut igen, utan macken ligger lixsom påfarten till E18 söderut och därmed måste man köra söderut.
Lite snabb matte nu då.
Vi fick köra 8 km extra för att vända på närmsta avfart. Bilen drar ~0,66 liter//milen och literpriset var 12:84 vilket gör att den här extra trippen alltså kostade oss 6:78
Vi tankade 42,92 liter så vi sparade alltså in 4:28

Sen sitter jag här, frustrerad, och undrar varför det inte går så bra i plugget…

Längtan är stor…

juli 24, 2008 on 10:27 e m | In Bortgjord igen, Vardagar | No Comments

…men semestern är över.

Det är varmt idag!

Gratis parkering -jo tjena

maj 27, 2008 on 9:19 e m | In Bortgjord igen | No Comments

Jag har lyckats få en p-böter på en gratisparkering. Trodde inte att nån kunde vara så klantig. Men till mitt försvar så har jag faktiskt bara haft bil i snart 3 månader, dessutom ammar jag fortfarande Majken, så hur skulle jag kunna komma ihåg att lägga upp p-skivan? Jag menar det var ju faktiskt flera sekunder från de att jag körde in på parkeringen och tänkte ”nu måste jag komma ihåg skivan” till dess jag faktiskt parkerade bilen.

Grrr, tom Lova frågade varför jag var arg, trots att jag inte sagt nåt. Ganska snart var min hjärna fullt sysselsatt med att klura ut mer eller mindre desperata idéer ang hur jag skulle kunna överklaga boten. Hur pinsamt är det inte att få en bot på en gratisparkering, och vad ska Kristian säga? Det är ju trots allt hans pengar jag lever på… Jag skulle kunna ta ett kort på rutan med p-skivan full synlig. Jag lusläste boten, aha, tiden stämmer inte, jag kom faktiskt minst 10 min efter deras tidsangivelse. Det måste helt enkelt finnas ett sätt att slippa den. Nu har jag det, jag säger att jag var iväg för att hämta en skiva (en till, eftersom det är tveksamt om de tre jag redan har räcker…) och att boten satt där när jag kom tillbaka. Till syvene och sist fick jag faktiskt erkänna att det var jag som gjort fel och att det INTE är ok att förfalska bevis eller skylla på nån annan. Helt plötsligt fanns det bara mig själv att vara arg på. Men då var jag redan halvvägs hemma igen.

Vad jag lärt mig förutom att lägga fram p-skivan? Jo, man ska inte köra bil när man är arg. Man gör så många konstiga saker då, som att köra 1,5 varv i rondellen bara för att man är för upptagen med onda planer när man kör in i rondellen och därmed missar skylten, som talar om vilket håll E18 ligger. Eller saktar in vid ett övergångsställe för att släppa förbi gående, så att bilen bakom behöver tuta för att uppmärksamma mig på att det faktiskt är trafikljus vid övergången och att det tom är grönt, i alla fall tills JAG kört förbi…

Dessutom är det nyttigt och befriande att erkänna sina misstag, om sisådär ett
år eller så kanske jag till och med kan skratta åt det. Snälla säg att det finns nån mer som fått kontrollavgift på en gratisparkering.

För övrigt har Lova varit så där otroligt söt, snäll och charmig. så jag var bara tvungen att köpa en vävram till henne.

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
20 queries. 0,183 seconds.
Powered by WordPress with jd-sdesert-3c theme design by John Doe.