Uniform utställning hos SL?

augusti 20, 2008 on 1:30 e m | In Sett och hört i media, Vardagar | No Comments


Nu visar vi uniformer från 1800-talet fram till idag i en tillfällig utställning.

Nu ar SL verkligen lyckats. De ska ha en uniform utställning. Efter att ha sett reklam för den på tunnelbanan har jag verkligen klurat på om det är möjligt att EN utställning kan vara uniform, vad ska den vara uniform med? Eller syftar det på att det är en utställning med lika dana saker som presenteras på samma sätt? Fast då kanske det ska heta ”En likriktad utställning”? Eller varför inte ”En likartad utställning”? Men det skulle nog mer vara för naturhistoriskas utställningar ”Livets mångfald” eller varför inte ”4,5 miljarder år – jordens och livets historia”
Over and out, innan jag sjunker för lågt….

Ekomjölkens vara eller icke-vara

augusti 4, 2008 on 12:12 e m | In Sett och hört i media | No Comments

Kan ju inte ha en fet spindel som ploppar upp i fejset på alla som tittar hit, då kanske de inte vågar tillbaka. Så det är bäst att skriva nåt mer.

Hur var det nu jag fick lära mig på nationalekonomin? Hm, jag kliar mig i huvudet och försöker minnas, det var ju ändå ganska länge sen… Större efterfrågan ger billigare, eller var det dyrare? -Jo dyrare måste det ju vara förstås. Och vad händer med utbudet, visst ökar det, eller? Well, jag läser i min mest pålitliga källa, Aftonbladet.se, att nej, visst, det var ju tvärt om. Efterfrågan ökar då dras utbudet in. Så var det ju förstås. I alla fall när det handlar om kombinationen Arla och Kravmärkt.

Det har visat sig att efterfrågan på Ekoprodukterna har ökat drastiskt att bönderna inte kan leverera tillräckligt, så då drar Arla in den kravmärkta standardmjölken för att mjölken ska räcka till deras andra produkter. Samtidigt höjer de priset med 6% på de kravmärkta varorna. För att ”visa mjölkbönderna att det finns en långsiktig god lönsamhet” Hm, skulle vilja veta hur mycket mer bonden får av den höjningen, hoppas det är allt, annars blir det ett konstigt argument. Men det är klart, vill man att varorna inte ska ta slut så kan man ju höja priset så de kunder som är minst priselastiska inte kan köpa ekologiskt.

Jaja, man kan ju bli upprörd för mindre. Men det är säkert befogat av Arla.

Svettigt värre (dagens gnäll)

juli 30, 2008 on 10:56 e m | In Dagens gnäll, Sett och hört i media | 2 Comments

Läste just en artikel på aftonbladet.se om varma jobb. De nämner att det är varmt att vara bussförare, men när man ser i lilla ”pollen” om vilka yrken som man tror är varmast ligger bussförare bland de som har minst röster. De övriga yrken man kunde rösta på var asfaltläggare, plåtslagare, jobb i storkök/grill, sotare, brandman, fönsterputsare och svetsare.

Jag ser en stor skillnad på dessa yrken och Bussförare, undantaget brandman. För vad händer när en av de andra (undantaget brandman) blir varma? Och vad händer när en bussförare blir för varm? Enligt arbetsmiljöverket ska en bussförare alltid se till att man kör säkert, dvs om man känner sig för varm så har man rätt att ställa bussen. MEN, av erfarenhet kan jag säga att det är ett tufft beslut att ställa en fullpackad buss. Att ha mod att säga ”sorry, men ni får gå av vid nästa hållplats för det är 44 grader i bussen och jag känner mig inte säker på att jag kan köra er på ett säkert sätt” kräver sin kviman. Känns som risken för lynchning är överhängande. Det är alltså ett beslut man själv måste fatta och man har inget att luta sig mot, annat än sina egna känslor. Det här var iofs 01-03, det kanske är bättre nu?!

Den årstid som följer efter våren och som kännetecknas av ljus och värme samt frodig växtlighet

juli 23, 2008 on 9:45 e m | In Sett och hört i media | No Comments

(Törs inte skriva nåt annat i rubriken…)

Var tvungen att kolla vad det var för datum idag. Det skulle ju kunna vara 1 april. Efter att satt morgonkaffet i halsen kom jag på att det måste vara ett aprilskämt, men på min klocka stod det 23 och värmen tyder på att det inte är april.
Men alltså, är det här vettigt? Det handlar alltså om att SR (sveriges radio) har varumärkesskyddat ordet ”Sommar”.

I min värld låter det helt befängt, jag menar det finns massor med andra ord som blivit av med skyddet för att det blivit för vanligt i folkmun. Kommer just nu inte på något, förstås, men jag läste om det på marknadsföringskursen jag gick för en del år sen.

Så, man undrar ju hur långt SR kommer att driva detta nästa sommar, när alla särskrivare (kanske med radbrytningen som ursäkt) marknadsför sina nya prylar med tex sommar hits, sommar rea eller sommar kryss, you name it.

Det kanske inte är en så stor grej, men för mig låter det minst sagt knas.

Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^
20 queries. 0,131 seconds.
Powered by WordPress with jd-sdesert-3c theme design by John Doe.